Elämäntapamuutos on oivalluksia

Olen viime viikkoina vetänyt puoleeni miehiä. Ennen kuin ehdit ajattelemaan jotain mitä en tarkoita, niin pieni täsmennys lienee paikallaan: asiakkainani on ollut useita miehiä, jotka ovat olleet aidosti kiinnostuneita omasta hyvinvoinnistaan ja janonneet tietoa oikeanlaisesta ravinnosta. Ja sitähän minä olen mieluusti jakanut.

Samalla olen opetellut autosanastoa. Antioksidanttien sijaan olen puhunut ruostesuojasta, höttöhiilareista on tullut vääränlaista bensaa, maksa on toimittanut öljynsuodattimen virkaa, vitamiinit ja mineraalit ovat muuttuneet oktaaneiksi ja ravinto polttoaineeksi.

Jos dieselmoottorilla käyvään autoon tankkaa bensiiniä, tyssää matkanteko heti alkuunsa ja tiedossa on iso lasku. Omaan kehoon kipattu vääränlainen polttoaine tekee saman, mutta viiveellä. Vääränlainen ravinto voi pitkällä aikavälillä johtaa erilaisiin kroonisiin sairauksiin, jolloin tossu ei enää nouse entiseen malliin.

Auton voi aina vaihtaa, mutta kroppaa ei.

Päivitystä ostoskoriin

Jos minut viedään autokauppaan, ihailen kiiltäväkylkisiä menopelejä, mutta kun aletaan keskustella niiden koneista ja muista yksityiskohdista, olen ihan kuutamolla. Monella miehellä on tapahtuu sama vihannesosastolla: “heinät” periaatteessa kiinnostavat, mutta ei tiedetä mitä niistä voi valmistaa.

Törmäsin tähän ilmiöön useampaan otteeseen, kun olin viime viikolla Ylläksen Äkäslompolossa Jounin Kaupalla kärrykyttänä eli autoin asiakkaita tekemään parempia valintoja ostoskärryihinsä.

Monelle tutuin artikkeli oli jäävuorisalaatti. Kun he kuulivat, että se vähän kuin salaattiperheen lada pinaatin ollessa rolls royce, pujahti ostoskärryyn puntti tummanvihreää. Kukapa haluaisi ajaa mopolla moottoritiellä?

Ruokaöljyhyllyllä monelle tutuin oli rypsiöljy läpinäkyvässä muovipullossa. Kukaan ei kuitenkaan halunnut laittaa löpöä nelitahtimoottoriin. Öljypullot vaihtuivat mukisematta kylmäpuristettuihin tummassa lasipullossa.

Limsapullot jäivät koreihin, koska eihän kukaan halua jättää autoaan hankeen ruostumaan. Eineshyllyt kiersimme kaukaa, ettei moottori leikkaa kiinni.

Ruokavalio katsastukseen

Autosi katsastuksesta olet varmasti pitänyt huolta. Miten on ruokavaliosi laita? KickStartti-ruokavaliokatsastuksessa saat palautetta ja vinkkejä kuinka voit muuttaa ruokatottumuksiasi vastaamaan paremmin tavoitteitasi esimerkiksi painonhallintaa tai vireystilan ylläpitoa ajatellen. Sopii henkilöille, joilla ei ole varsinaisia terveysongelmia. Katsastusasema avoinna Vesalan kaupalla maanantaisin klo 15-18 ilman ajanvarausta.

 

Jos tykkäsit, jaa myös kavereillesi!

    Ei kommentteja to “Elämäntapamuutos on oivalluksia”

    1. […] haastavaa, mutta jo pienillä muutoksilla voi olla suurta vaikutusta hyvinvointiin. Kysymys on pienistä oivalluksista ja hyvinkin yksinkertaisista asioista, jotka helposti unohtuvat kiireisen arjen […]

    Jätä kommenttisi

    Viesti