Haluta ei ole sama kuin tarvita

Moni asiakkaani haluaa pudottaa painoaan, suomeksi sanottuna laihtua.

Suomalaisista yli puolella on ylipainoa, joka tuo mukanaan erilaisia terveysriskejä. Iloitsenkin joka kerta siitä, kun ihminen päättää ottaa vastuun omasta hyvinvoinnistaan eikä ulkoista sitä muille.

Monet painon kanssa kamppailevat ovat yrittäneet jo kaikkea ja päätyneet jojoilemaan eli paino on pudonnut mutta tullut korkojen kera takaisin. Kun jututan näitä asiakkaitani, huomaan hyvin usein, että se mitä asiakas haluaa (painonpudotus) on jotain ihan muuta mitä hän tarvitsee.

Mitä tarkoitan?

Kilot eivät yleensä kerry “itsestään” vaan taustalla on usein jokin tai useampikin tekijä, joka on aiheuttanut painonkertymisen. Taustalla voi olla stressiä, unen puutetta tai toimimaton vatsa (jotka muuten kaikki kulkevat käsi kädessä). Vielä kun vähän syvemmälle kaivelee, löytyy sieltä monesti lohtusyömistä, jonka taustalla on syyllisyyttä, häpeää, vihaa tai torjuttua vihaa.

Painonpudotus ilman, että tartutaan kilojen kertymistä aiheuttavaan perimmäiseen syyhyn, on pään pensaaseen laittamista. Elimistömme on siitä viisas, että se pyrkii koko ajan tasapainoon. Kääntäen, kun epätasapainotilat kuten esimerkiksi verensokerin vuoristorata tai suoliston bakteerikanta tasoitetaan, paino putoaa siinä sivussa helposti jo itsestään.

Mikäli taustalla on noita edellä kuvaamiani, jopa lapsuudesta kumpuavia tunteita, ohjaan asiakkaani hyvälle yhteistyökumppanilleni, tunteiden käsittelyyn erikoistuneelle Tiinalle.

Kun itse olin teini-ikäinen, laihduin itseäni rääkkäämällä niin, että lihaa ei ollut jäljellä kuin vähän kielessä. Halusin laihtua, mutta todellinen tarpeeni oli jossain aivan muualla. Tarvitsin itsetunnon vahvistusta, toisen ihmisen läheisyyttä ja armeliaisuutta itseään kohtaan. Vei vuosia ymmärtää tämä ero.

Kun painonhallintaa lähestyy kehon tasapaino ja terveys edellä, tulevat ulkonäköseikat automaattisesti mukana. Se ei näy pelkästään vaa’an lukemina, vaan myös kehon koostumuksen muutoksena, hiuksissa, ihossa ja suupielissä, jotka tuppaavat nousemaan herkemmin ylöspäin.

Aina ei saa mitä haluaa. Onni on, jos saa mitä tarvitsee.

Jos tykkäsit, jaa myös kavereillesi!

    Ei vielä kommentteja

    Jätä kommenttisi

    Viesti