Kärrykyttä auttaa ruokaostoksilla

Monesti kun käyn kaupassa, tulen surulliseksi. Kassajonossa ei voi välttyä katsomasta mitä ihmisillä on ostoskärryissään. Ne täyttyvät eineksillä, vähärasvaisilla ja –kalorisilla kevyt- ja lighttuotteilla. Vihreää ei ole kuin karkkipussin kyljessä.

Halvin vaihtoehto ei ruokakaupassa ole välttämättä paras. Halpa tarkoittaa usein ravinneköyhää, pitkälle jalostettua tai huonoja raaka-aineita sisältävää ruokaa, joka on kuorrutettu lisäaineilla, valkoisella vehnäjauholla ja sokerilla. Jos tuoteseloste on yhtä pitkä kuin jono Tokmannin avajaisissa  tai sen ymmärtämiseksi tarvitsee googlea, niin olettaa saattaa, että siitä ei ole kehollemme mitään hyötyä, pikemminkin haittaa.

Mutta ei parhaan vaihtoehdonkaan tarvitse olla kallis. Tähän aikaan vuodesta esimerkiksi varhaiskaali ja hauki ovat todella edullisia ja terveellisiä raaka-aineita, joista saa pienellä vaivalla konstailematonta kurmetta.

Ruoka olkoon lääkkeesi, on lääketieteen isä Hippocrateen lausahdus, joka pitää yhä paikkansa. Kuinka se vaikuttaisi sinun ostoskorisi sisältöön, jos seuraavalla kauppareissullasi miettisit jokaista kärryysi laittamaasi tuotetta lääkkeenä?

Tukea tuoteviidakossa

Kauppojen valikoimat ovat nykyisin hengästyttävän laajat. Jogurttipurkkeja saattaa olla sata erilaista, samoin leipiä. Mistä sen tietää mikä niistä kannattaa ottaa? Tuoteselosteiden lukeminenkaan ei auta, jos ei tiedä mitä niistä oikein pitäisi katsoa.

Viime syksynä julkaistu väitöskirja osoittaa, että ihmiset ovat aika hukassa ruokakaupan tuoteviidakossa. Tutkimuksen mukaan kauppojen tuotevalikoimien laajuus asettaa haasteita hyvinvointia tavoittelevalle kuluttajalle.

Sainkin siitä idea kärrykyttään. Kärrykyttä ei kyttää vaan auttaa asiakkaita tekemään parempia valintoja ruokakaupassa olipa tavoitteena esimerkiksi painonhallinta, terveellinen herkuttelu tai ravitsevat eväät töihin.

Kantavana ajatuksena on kertoa terveellisestä syömisestä positiivisuuden ja ilon kautta, ei kieltäen ja sormea heristellen. Syöminen on iloinen asia, jolla voi merkittävällä tavalla vaikuttaa omaan hyvinvointiin.

Lauantaina (17.5.) lähden taas kärrykyttäilemään. Tällä kertaa Rovaniemellä, tarkemmin sanottuna Citymarketissa klo 10-16. Kiitän jo etukäteen kauppias Jukka Vornasta, joka innostui heti ideastani, koska asiakkaat ovat yhä kiinnostuneempia terveellisestä syömisestä.

Kärrykytän tunnistaa vihreästä liivistä, jonka selässä lukee ”kärrykyttä”. Tule reilusti nykäisemään hihasta!

 

Jos tykkäsit, jaa myös kavereillesi!

    Ei vielä kommentteja

    Jätä kommenttisi

    Viesti