Keskisormea kaloreille

Mitä mandariini tekee rintaliiveissä? Miksi pahoitin mieleni ruokakaupan pakastealtaalla? Mitä me ihmiset voisimme oppia autoista? Miksi laiduntaminen kannattaa jättää lehmille? Nämä ja monta muuta hyvinvointiin liittyvää asiaa selviävät Uusi Rovaniemi –lehteen kirjoittamistani kolumneista.

Terveistä elämäntavoista ja hyvinvoinnista puhutaan usein puisevasti ja vaikeatajuisesti. Taistelen itse sitä vastaan, että terveyteen liittyvistä asioista pitäisi puhua vakavasti ja monimutkaisesti. Olenkin halunnut Keskisormea kaloreille –kolumneillani herätellä ihmisiä pohtimaan omaa hyvinvointiaan pilke silmäkulmassa ja räkä poskella roikkuen.

Alla koottuna kaikki vuoden 2014 alusta kirjoittamani kolumnit. Löydät kunkin kolumnin kokonaisuudeessaan otsikkoa klikkaamalla.

Kerro Facebook-sivuillani mikä juttu kolahti sinuun eniten? Arvon kaikkien 15.8. mennessä vastanneiden kesken ilmaisen Ruokavaliokatsastuksen.

Jatkoa kolumnille seuraa vielä ainakin tämän syksyn verran. Kiitos siitä Uuden Rovaniemen erinomaisen avarakatseiselle päätoimittajalle ja koko toimitukselle!

Vyötä löysemmälle
Teemana painonpudotus: ”Pussikeittodieetti on kuin huonosti hoidettu EU-projekti: pysyvät tulokset puuttuvat”.

Kalliimpaa öljyä, parempaa bensaa
Teemana ruuan laatu: ”Siinä missä auto tyssää väärällä polttoaineella matkanteon seinään, me itse porskutamme menemään, vaikka kone vähän yskiikin.”

Kärrykyttäilyä
Teemana kaupan tuoteviidakko: ”Ostoskärryt täyttyvät tuotteista, joiden tuoteselosteet täyttyvät sanoista, joiden ymmärtämiseksi tarvitsee yliopistotutkinnon.”

Elämää juoksuhaudoissa
Teemana ajankäyttö ja arvovalinnat: ”Mihin ihmeeseen meillä on kiire? Katsomaan suosikkisarjan kahdeksatta tuotantokautta? Toiseen kiireeseen?”

Parempi överit vai vajarit?
Teemana treenatun vartalon metsästys: Jos elämä on pelkkää hauista ja heraa, jää hyvinvoinnin yksi tärkeä ulottuvuus puuttumaan: elämänilo.

Rasvaa koneeseen
Teemana tietenkin rasva: ”Rasva yhdistyy monen mielessä sanoihin läski, epäterveellinen ja lihottava. Se on epämiellyttävää ja siksi vältettävää.”

Nuggetteja ja nuudeleita
Teemana lasten ruokailu: ”Jos lapsi tottuu teollisesti tapettuun ja lisäaineilla tekohengitettyyn ruokaan, on aitoihin makuihin tottuminen myöhemmällä iällä kiven alla. ”

Mielensäpahoittelua
Teemana vaihtoehdot: ”Terveelliset elämäntavat ja hyvinvointi eivät ole puritaanista kieltämistä vaan parempien vaihtoehtojen hakemista.”

Totuus ei aina löydy kaurapuurosta
Teemana itsensä kuuntelu: ”Painamme lisää kaasua, vaikka polttoainevalo palaa punaisella. Autolla matka tyssäisi kesken matkan, ihminen porskuttaa puolivaloilla vaikka puoli elämäänsä.”

Ruosteenestoa
Teemana ruuan laatu: ”Itseään ja autoaan ei kannata tankata samassa paikassa.”

Pikaiset jouluterveiset
Teemana kiire: ”Mihin ihmeeseen tarvitaan pikapesua, pikahuoltoa, pikakahvia, pikaruokaa tai pikadieettiä?”

Mandariini rintaliiveissä
Teemana oman itsensä hyväksyminen: ”Hei sinä keski-ikäinen normaalipainoinen nainen, joka aloitit taas vuoden alussa ankaran laihduttamisen jollain käsittämättömällä ruokavaliolla pudottaaksesi sen legendaarisen viisi kiloa.”

Sitkutellen ja mutkutellen
Teemana muutos: ”Voisi kai sitä himpun vähentääkin liikkumista, mutta kun tämä on niin mukavaa”, totesi pian 90 vuotta täyttävä rouva.”

Kiviä kasaillen
Teemana kokonaisvaltainen hyvinvointi: ”Fyysinen hyvinvointi on vain pieni osa kokonaisvaltaista hyvinvointia, huippukiven päällimmäinen kivi.”

Halpaa vai kallista ruokaa?
Teemana ruuan hinta ja ruokahävikki: ”Juoksemme hintojen perässä, samalla kun nakkaamme syömäkelpoista ruokaa roskikseen.”

Rannalle, mars!
Teemana rantakunto: ”Eikö rannalle pitäisi mennä pitämään hauskaa ja rentoutumaan, eikä vertailemaan omaa vartaloaan muihin, tuomitsemisesta puhumattakaan?”

Kerro siis Facebook-sivuillani mikä juttu kolahti sinuun eniten? Arvon kaikkien 15.8. mennessä vastanneiden kesken ilmaisen Ruokavaliokatsastuksen.

Muistathan, että luennoin kolumnien teemoista ja muista kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin liittyvistä asioista samaa kansantajuiseen ja humoristiseen tyyliin työpaikoilla, urheiluseuroille ja yhdistyksille. Tai vaikka ihan privaatisti. Ota yhteyttä!

Jos tykkäsit, jaa myös kavereillesi!

    Ei vielä kommentteja

    Jätä kommenttisi

    Viesti