Luennot

Ravintotietoa ja vinkkejä terveelliseen ruokailuun

Mikä se on semmoinen aamupala? Se on mulle ihan tuntematon sana. Ei mulla ole aikaa lounasta syödä, senkin aikaa voi tehdä työtä. Kahvikupilla läpi työpäivän ravaan, jos kolottaa, vedän pilleriä naamaan. Kuulostaako tutulta?

Ruoka on paljon muutakin kuin vatsan täytettä. Sillä mitä laitat suuhusi, on valtava vaikutus paitsi yleiseen terveydentilaan myös energiatasoon, vireystilaan, muistiin, keskittymiskykyyn ja luovuuteen. Luennoillani kerron tästä niin teoriassa kuin käytännössä ja ennen kaikkea kielellä, jota jokainen ymmärtää.

Luentoni ja koulutukseni painottuvat ravintoon, mutta näkökulmani on kokonaisvaltainen hyvinvointi.

Luennolla Tuija ei kaunistele vaan kertoo asiat reippaasti ja reilusti, siten miten hän on asiat omaksunut ja käytännössäkin kokeillut ja varmasti ottaa asioista selvää ilman turhia arvailuja. Hän elää siten kun puhuu elävänsä, joten hän on loistava esimerkki ja tuki kenelle tahansa. Kerttu Helynen, Kuntopuro

Lupaus kevyestä, mutta asiasisältöisestä luennosta toteutui. Ihanaa kuunnella asiaa ilman saarnausta! Hyvä, että muistetaan kokonaisuus hifistelyn sijaan. Akavan erityisalojen aluetapahtuma Rovaniemellä.

Ota yhteyttä niin sovitaan juuri sinun tarpeisiisi sopiva luento- tai koulutuskokonaisuus! Mikset tilaisi minua myös seminaariin tilaisuutta piristämään?

Alla esimerkkejä luentoaiheista.

Arkiruokailu rokkaamaan

Iskeekö nälkä jo ennen lounasta, haukotuttaako iltapäivällä? Luennolla perehdytään siihen kuinka rakennat ravitsevan ja energiatason tasaisena pitävän ruokavalion. Mukaasi saat helppoja käytännön vinkkejä fiksuihin ruokavalintoihin arjen keskellä.

Terävänä tietotyössä

Täyttyvätkö päiväsi palavereista ja kahvin juonnista? Kuluuko lounastaukosi tietokoneen ääressä? Tällä luennolla saat helppoja käytännön vinkkejä kuinka ravitset itseäsi niin, että aivonystyräsi hyrräävät ja vireystasosi pysyy korkeana koko päivän.

Rasvaa koneeseen

Kammoatko rasvaa? Tällä luennolla kuulet miksi se ei kannata. Saat vastauksen siihen millaista rasvaa kehomme kaipaa ja miksi.

Makeaa elämää ilman sokeria

Mitä tekemistä sokerilla on ylipainon, aivotoiminnan ja sairauksien kanssa? Luennolla kuulet mikä tekee sokerista pahiksen ja saat vinkkejä kuinka karsit turhat sokerit ruokavaliosta ja herkuttelet terveellisesti.

Ravintoa aivoille

Eikö ajatus juokse, onko sumea polla? Tällä luennolla kuulet millainen ruoka saa aivonystyräsi hyrräämään. Mukaanviemisiksi saat vinkkejä ruuista, joita aivosi rakastavat.

Suoliston siivous

Vääntääkö vatsaa, kiristääkö polla, niin ettet tiedä miten päin olla? Suoliston epätasapaino on monien sairauksien ja oireiden taustalla. Luento tarjoaa tietoa ja käytännön vinkkejä suolisto-ongelmien itsehoitoon ja ennaltaehkäisyyn.

Kalorilaskennasta pysyvään painonhallintaan

Oletko joskus ollut dieetillä ja saanut kilot korkojen kanssa takaisin?  Tällä luennolla opit kuinka elimistösi toimii ja mitkä tekijät vaikuttavat painonhallintaan. Mukaasi saat helppoja käytännön vinkkejä kehon pysyvään tasapainoon ilman kaloreiden kyttäämistä.

Puhdas keho, kirkas mieli

Tunnetko tarvetta saada lisää energiaa ja hyvää oloa arkeen? Detox tarkoittaa puhdistumista. Kyse on luonnollisesta elimistön toiminnasta. Elimistössämme on kuitenkin nykyään aikamoinen kuorma ylimääräisiä vierasaineita ja kemikaaleja. Tämän kuormituksen seurauksena keho alkaa helposti oireilla. Tällä luennolla opit kuinka voit itse aktiivisesti edistää elimistön puhdistumista.

Stressinnujerruksen ABC

Onko stressitasosi kokoa kerrostalo vai mannaryyni? Stressi on tarpeellista, mutta krooninen stressi sairastuttaa. Luento valottaa sitä kuinka stressi vaikuttaa elimistömme toimintaan ja epätasapainotiloihin. Mukaasi saat vinkkejä kuinka voit ennaltaehkäistä ja nujertaa stressin kotikonstein.

Luentoihin sisältyy:

  • Luennon sisällön ja toteutustavan suunnittelu tilaajan toiveiden mukaisesti.
  • Luennointi ja luentomateriaali sähköisessä muodossa.

Tilaaja vastaa koulutustilan vuokrasta ja järjestelyistä (videotykki, valkokangas, fläppitaulu yms.)

Kutsu minut luennoimaan tiimillesi, yrityksesi henkilökunnalle tai yhdistyksesi/seurasi jäsenille ravinnon merkityksestä osana kokonaisvaltaista hyvinvointia liikuntaa ja lepoa unohtamatta. Ota yhteyttä niin sovitaan juuri sinun tarpeisiisi sopiva luentokokonaisuus tai seminaariesiintyminen!

Luennot, koulutukset ja seminaarit hyvinvoinnista ja terveellisestä ruokavaliosta innostavasti.

Luennoitsija ja kouluttaja Tuija Kauppinen, Google+
Ota yhteyttä