fbpx

Pyöräilevä pariskunta Lapista

tuija kauppinen kolumbia

Lapista Lattareihin

Olemme rovaniemeläinen pariskunta, jota yhdistää rakkaus luontoon, liikuntaan, seikkailuun, uuden oppimiseen ja tietysti toisiinsa. Pyöräillessä nämä kaikki yhdistyvät.

15 vuoden ajan olemme retkeilleet ja matkailleet yhdessä ympäri  maailmaa Altasta Angolaan, Kuolasta Kuubaan, Sallasta Siperiaan. Ensimmäinen yhteinen pyöräretkemme suuntautui Hiidenmaalle. Sittemmin olemme pyöräilleet eri puolilla Suomea,  Ruotsin ja Norjan Lapissa, Baltian maiden halki Tallinnasta Vilnaan, Syyriassa ja Libanonissa, Skotlannissa, Tatran vuoristossa, Bulgariassa, Georgiassa ja Armeniassa, Kuolan niemimaalla ja eri puolilla Espanjaa Pyreneiden vuorilta Andaluciaan.

Pyöräretket ovat haastaneet meitä fyysisesti ja ruokkineet henkisesti. Tangon takaa maailmaa pääsee tarkkailemaan lähietäisyydeltä.

Viimeisin, pisin ja haastavin pyöräretkemme vei meidät Etelä-Amerikkaan, jossa pyöräilimme yli 17 000 kilometriä helmikuusta 2022 toukokuuhun 2023.

 

Tuija ja Ilkka Kauppinen

Tuija on tämän blogin kirjoitusten kynäilijä ja kirjoittaa parhaillaan Etelä-Amerikan pyörämatkastamme kirjaa, jonka on määrä ilmestyä alkuvuodesta 2024. Olet saattanut törmätä Tuijan juttuihin esimerkiksi Retki-lehdessä. Tuija ei ole kiinnostunut pyörän teknisistä ominaisuuksista ja varustespeksaamisesta vaan ympäröivästä maailmasta tangon takana ja siitä mitä se aiheuttaa omien korvien välissä. Tuija päivittää aktiivisesti omaa Instagram-tiliään.

Ilkka on utelias löytöretkeilijä, joka valitsee yleensä pusikoituneen polun viitoitetun tien sijasta. Ilkassa elää yhä se kuusivuotias pikkupoika, jonka päivät täyttyivät leikkimisestä ja seikkailuista. Ilkka vastaa sivujen teknisestä toteutuksesta ja on kirjoittanut sivuille kaikki pyörämatkan varusteita koskevat artikkelit. Ilkan löydät myös Tiktokista.

ilkka kauppinen