fbpx

Kauppiset – pyöräilevä pariskunta Lapista

tuija kauppinen kolumbia

Tuija Kauppinen &
Ilkka Kauppinen

Olemme Tuija ja Ilkka Kauppinen eli rovaniemeläinen pariskunta, jota yhdistää rakkaus luontoon, liikuntaan, seikkailuun, uuden oppimiseen ja tietysti toisiinsa. Pyöräillessä nämä kaikki yhdistyvät.

15 vuoden ajan olemme retkeilleet ja matkailleet yhdessä ympäri  maailmaa Altasta Angolaan, Kuolasta Kuubaan, Sallasta Siperiaan. Ensimmäinen yhteinen pyöräretkemme suuntautui Hiidenmaalle. Sittemmin olemme pyöräilleet eri puolilla Suomea,  Ruotsin ja Norjan Lapissa, Baltian maiden halki Tallinnasta Vilnaan, Syyriassa ja Libanonissa, Skotlannissa, Tatran vuoristossa, Bulgariassa, Georgiassa ja Armeniassa, Kuolan niemimaalla ja eri puolilla Espanjaa Pyreneiden vuorilta Andaluciaan.

Pyöräretket ovat haastaneet meitä fyysisesti ja ruokkineet henkisesti. Tangon takaa maailmaa pääsee tarkkailemaan lähietäisyydeltä.

Viimeisin, pisin ja haastavin pyöräretkemme vei meidät Etelä-Amerikkaan, jossa pyöräilimme yli 17 000 kilometriä helmikuusta 2022 toukokuuhun 2023.

Matkasta on juuri ilmestynyt Tuijan kirjoittama kirja Joutilaita kilometrejä, jota Tuija on kirjoittanut tämän matkablogin ja Ilkan muistiinpanojen avulla.

Tilaa Tuija kertomaan matkastamme tapahtumaasi, yritykseesi, kirjastoosi tai kouluusi.

Tuija Kauppinen &
Ilkka Kauppinen

Tuija Kauppinen on tämän blogin kirjoitusten kynäilijä ja Etelä-Amerikan pyörämatkastamme kertovan kirjan Joutilaita kilometrejä kirjoittaja.  Olet saattanut törmätä Tuijan juttuihin esimerkiksi Retki-lehdessä. Tuija ei ole kiinnostunut pyörän teknisistä ominaisuuksista ja varustespeksaamisesta vaan ympäröivästä maailmasta tangon takana ja siitä mitä se aiheuttaa omien korvien välissä. Tuija päivittää aktiivisesti omaa Instagram-tiliään.

Tuija kiertää myös aktiivisesti ympäri Suomen kertomassa matkastamme tapahtumissa, yrityksissä, kouluissa ja kirjastoissa.

Ilkka Kauppinen on utelias löytöretkeilijä, joka valitsee yleensä pusikoituneen polun viitoitetun tien sijasta. Ilkka on toiminut pitkään yrittäjänä ja internet markkinoinnin konsulttina. Ilkassa elää yhä se kuusivuotias pikkupoika, jonka päivät täyttyivät leikkimisestä ja seikkailuista. Ilkka vastaa sivujen teknisestä toteutuksesta ja on kirjoittanut sivuille kaikki pyörämatkan varusteita ja pitkän matkan suunnittelua koskevat artikkelit. Ilkan löydät myös Tiktokista.

ilkka kauppinen
Tilaa Joutilaita kilometrejä suoraan kirjoittajalta.

Tilaa kirja nyt! Joutilaita kilometrejä - polkupyörällä Etelä-Amerikan halki. Nyt erikoistarjouksessa 25€

Joutilaita kilometrejä – polkupyörällä Etelä-Amerikan halki on viihdyttävä, inspiroiva ja ajatuksia herättävä nojatuoliseikkailu, jonka kautta pääset seuraamaan eteläamerikkalaista elämänmenoa tangon takaa. Elämänmakuista tekstiä täydentävät upeat valokuvat.

Kirja tarjoaa runsaasti hyödyllisiä käytännön vinkkejä pyöräretkeilystä kiinnostuneille. Reittikartta, varusteluettelo, inspiroivat Instagram-tilit ja tilastot reitin varrelta auttavat oman pyöräretkesi suunnittelussa.

Kirjan arviot 5/5 ⭐⭐⭐⭐⭐

Tilaussivulta voit myös ladata ilmaisen näytteen kirjasta ennen ostopäätöstä!