fbpx

Joutilaita kilometrejä – polkupyörällä Etelä-Amerikan halki, kirja

(18 tuotearviota)

31,90 

Tilaa huippuarvostelut saanut kirja suoraan kirjailijalta

Lähes 18 000 kilometriä. 8 maata. 452 päivää. Armottomia ylämäkiä. Jäätävää hellettä. Tylsistyttävää tasamaata. Tuulta, joka paiskaa pyöräilijän kumoon. Perässä juoksevia irtokoiria. Jaksamista koettelevia terveysongelmia. Tarinoita tavallisesta eteläamerikkalaisesta arjesta tunnettujen matkakohteiden ulkopuolella.

Joutilaita kilometrejä – polkupyörällä Etelä-Amerikan halki on viihdyttävä ja ajatuksia herättävä matkakertomus, jota täydentävät upeat kuvat matkan varrelta. Se on inspiroivaa luettavaa jokaiselle, jota kiinnostaa itsensä ylittäminen ja omien unelmien toteuttaminen.

Kirja tarjoaa runsaasti hyödyllisiä käytännön vinkkejä pyöräretkeilystä kiinnostuneille. Reittikartta, varusteluettelo, inspiroivat Instagram-tilit ja tilastot reitin varrelta auttavat oman pyöräretkesi suunnittelussa.

Kirjan on kirjoittanut Tuija Kauppinen.

Postimaksut Suomeen aina vain 5,90€. Voit tilata kirjan myös ulkomaille.

- +
Tuotetunnus (SKU): 0001 Osastot: , , Avainsanat tuotteelle , , Varasto: varastossa

Kuvaus

Joutilaita kilometrejä

Hyppää kyytiin! Joutilaita kilometrejä – polkupyörällä halki Etelä-Amerikan vie sinut seikkailulle, jossa kierretään tunnetut matkakohteet kaukaa. Sen sijaan pääset näkemään tavallista eteläamerikkalaista elämänmenoa todella läheltä ja opit ehkä jotain uutta tästä kiehtovasta maanosasta.

Matka, josta unelmoimme yli kymmenen vuotta, alkaa Kolumbiasta Karibianmeren rannalta, seurailee Andien vuorijonoa Argentiinan eteläkärkeen ja jatkuu kuumalle kierrokselle pitkin Atlantin rantaa. Kohtaamme karmeaa tuulta, perässä juoksevia irtokoiria, armottomia ylämäkiä, jäätävää hellettä, tylsistyttävää tasamaata, jaksamista koettelevia terveysongelmia, mutta ennen kaikkea ihmisiä, joiden tarinat koskettavat.

Olen kokenut pyörämatkailija, joka ei ole kiinnostunut varuste- ja pyörähifistelystä kuin ympäröivästä maailmasta tangon takana ja siitä, mitä se aiheuttaa omien korvien välissä. Kerron kirjassa häpeilemättä siitä, millaisia ennakkoluuloja ja yllättäviä puolia löysin itsestäni, kuinka parisuhteemme kesti matkan haasteet ja miten matka muutti ajatuksiani arjesta Suomessa. Kirjasta löytyy myös kuviamme reissun varrelta.

Minun eli Tuija Kauppisen kirjoittama kirja on viihdyttävä, ajatuksia herättävä ja inspiroiva nojatuoliseikkailu, joka toivottavasti rohkaisee sinuakin löytämään oman eteläamerikkasi, mitä ikinä se sitten onkaan! Saat kirjasta myös paljon hyödyllistä käytännön tietoa oman pyöräretkesisuunnitteluun.

Arvostelut 5/5 ⭐⭐⭐⭐⭐

Todettakoon heti alkuun, että Tuija Kauppisen kirja on paras suomalainen pyörämatkakirja aikoihin, tai oikeastaan paras suomalainen matkakirja aikoihin.

En juurikaan harrasta kirjojen lukemista, tämän aloitettuani en saada lopetettua lukemista, niin mielenkiintoista ja hyvää kerrontaa oli.

Lyhyesti sanottuna, loisto-opus.

Lataa ilmainen näyte

Sikaa ei kannata ostaa säkissä eikä pyörää pyöveliltä. Lue parikymmentä ensimmäistä sivua kirjastani ilmaiseksi. Lataa ilmainen näyte klikkaamalta tästä.

Osta Joutilaita kilometrejä -kirja suoraan kirjoittajalta

Löydät kirjan suurimpien kirjakauppojen ja automarkettien valikoimista, mutta kun ostat sen suoraan tästä verkkokaupasta, kilahtaa kirjan tuotosta suurempi osa itse kirjoittajalle. Lisäksi saat kirjaan Tuijan signeerauksen!

Maksaminen ja toimitus

Maksa kirja käyttämällä turvallisesti pankki- tai luottokorttiasi tai PayPal-tiliäsi.

Voit myös maksaa kirjoittajan pankkitilille verkkopankissasi välittömästi tilauksen jälkeen valitsemalla kassalla “Pankkisiirto, sepa-maksu”. Saat ohjeet maksuun tilinumeroineen tilauksen jälkeen.

Voit tilata kirjan myös ulkomaille. Postimaksu Suomessa aina vain 5,90€, EU:hun 10,90€ ja muualle maailmaan 30€.

Huom! Voit tilata samaan osoitteeseen useamman kirjan yhden postimaksun hinnalla. Mikäli tilaat kirjan lahjaksi, saat tilausvahvistuksen yhteydessä ladattavan tai printattavan kortin, jonka voit antaa tai lähettää lahjan saajalle. Mikäli haluat, että kirja lähetetään suoraan lahjan saajalle, muista kirjoittaa tilaukseen vastaanottajan osoite kohtaan “toimitusosoite”. Mikäli tilaat kerralla useampia kirjoja toimitetaan kirjat vain yhteen osoitteeseen.

Parhaiten tuet minua tilaamalla sen nyt verkkokaupastani!

Lisätiedot

Paino0,5 kg (kilogramma)
Mitat14,5 × 21 × 3 cm (senttimetri)
Julkaisu

2/2024

Kirjoittaja

Tuija Kauppinen

Valokuvat

Tuija ja Ilkka Kauppinen

Kustantaja

Kirjapaja

Kansi

kovakantinen

Kannen suunnittelu

Mika Tuominen

ISBN

978-952-354-883-1

Jälleenmyynti

Mikäli haluat jälleenmyydä kirjaa, ole yhteydessä tuija@arctickick.com

18 arviota tuotteelle Joutilaita kilometrejä – polkupyörällä Etelä-Amerikan halki, kirja

 1. Ilkka (varmistettu kirjoittaja)

  Uskomattoman mielenkiintoinen kooste retkestä, sai kuvan eri maiden ilmastosta, historiasta, kulttuurista, maisemista, ruuista ja aisti ihmisten ystävällisyyden.
  Hyviä vinkkejä, mikäli aikoo tällaiselle retkelle missä mikään ei ole itsestään selvää.
  Uusia matkakertomuksia odotellessa!

 2. Marko Salmela @CyclingC0d3r (varmistettu kirjoittaja)

  Olen itse bikepacker, joten kirjaan oli erittäin helppo upottautua ja kokemuksiin samaistua. Kirja on erinomainen kooste bikepackingin ihanuutta/realismia, jaettuja kokemuksia ja elämyksiä, kiinnostavia kohtaamisia ihmisten kanssa sekä hyödyllistä tietoa retkipyöräilystä ja maista joissa pyöräilytapahtui. Teksti on sujuvaa, mukaansa vetävää, rehellistä ja aitoa. Kuten pitääkin. Vahva suositus.

 3. Matti Mane Kinnunen

  Joutilaita kilometrejä / Tuija Kauppinen

  Todettakoon heti alkuun, että Tuija Kauppisen kirja on paras suomalainen pyörämatkakirja aikoihin, tai oikeastaan paras suomalainen matkakirja aikoihin. Onnittelut kirjasta ja sen tarinan luoneesta pyörämatkasta Kolumbian pohjoisrannikolta Chilen Tulimaahan, puolitoista vuotta ja lukemattomia kilometrejä kestäneestä.

  Tuija ja hänen Ilkka-puolisonsa lähtivät matkaan Kolumbiasta ja polkivat pikkuteitä, isoja kaupunkeja vältellen, luonnonpuistoissa vieraillen, puskassa telttaillen, mutta myös merenrannalla leväte Ecuadorin, Perun, Chilen ja Argentiinan kautta Tulimaahan. Paluunmatkalla elpyessään Tuija sai idean kirjasta, jonka sitten Suomessa muutamassa kuukaudessa kirjoitti. Sitä ennen he vielä polkaisivat varmuuden vuoksi pikkaisen Uruguayssa, Paraguayssa ja Brasiliassa. Melkoinen matka.

  Kirja kertoo pyörämatkailun arjesta, ylämäkien raskaudesta, tuulen voimasta, yksinkertaisen ruuan herkullisuudesta, maaseudun ihmisten ystävällisyydestä yli 4000 metrin korkeudessa. Matkakirjalle ominaisesti kerronta on kronologinen, mutta ei toistuva monen muun pyöräkirjan tapaan: Tuija käyttää matkaa kertoakseen maiden historiasta, tapaamistaan ihmisistä, elämästä.

  Kirjan julkaisutilaisuudessa Helsingissä maaliskuussa 2024 Tuija kertoi lukeneensa Paul Thoreauxin The Old Patagonian Express -kirjan pyörämatkan aikana. Thoreauxin vaikutus kuuluu kirjan taustalla, kauniisti, kunnioittaen, kuten hyvässä kirjallisuudessa on suotavaa.

  Julkaisutilaisuudessa Tuija ja Ilkka vihjasivat seuraavan matkansa suuntautuvan itään. Jään odottamaan siitä kertovaa kirjaa.

  Lopetettakoon arvio todeten, että tämä kirja on jokaisen pyörämatkailijan tai pyörämatkasta haaveilevan luettava.

 4. Tiina

  Paras suomalainen matkakertomuskirja, jonka olen kuunnellut! En ole matkapyöräilijä, mutta siitä huolimatta kirja tempasi mukaansa niin, etten malttanut juuri taukoja pitää. Tuijan kerronta on niin taitavaa, että maisemat, ihmiset, tapahtumat, ym. tuntuvat kuin itse koetuilta. Ryhdyin kesken kirjan kuuntelun seuraamaan Tuijan Instagram-tiliä, joka elävöitti kuuntelukokemusta entisestään. Kuvia katsellessani ihalin entistä enemmän Tuijan kykyä kertoa asioista niin taidokkaasti, että tekstin tuomat mielikuvat tapahtumista omassa mielessäni eivät juuri poikenneet kuvista.

  Suosittelen lämpimästi kirjan lukemista tai kuuntelua muillekin, kuin pyöräilyä harrastaville. Jään odottamaan uutta kirjaa seuraavasta matkasta tai vaikka jostain jo aiemmin tehdystä reissusta. Toivottavasti sellainen on suunnitteilla.

  Tuijalle lämmin kiitos antoisasta matkakertomuksesta.

 5. Jari (varmistettu kirjoittaja)

  Hieno kirja luettu kahteen kertaan,jään odottamaan uutta kirjaa!
  T.Jari

 6. Aarni (varmistettu kirjoittaja)

  Ihana kirja, reissun fiilis siirtyi erinomaisesti lukijalle leppoisan ja helposti luettavan tekstin kautta.Tuli luettua muutamassa päivässä kun ei malttanut jättää kesken. Hyviä vinkkejä bikepackingiin! Seuraavaa kirjaa odotellessa, ja omia reissuja suunnitellessa… kiitos!

 7. Teemu (varmistettu kirjoittaja)

  Lyhyesti sanottuna, loisto-opus. Etenkin polkupyöräreissaajalle tai sellaista suunnittelevalle must, saa myös hyviä vinkkejä niin polkupyörällä matkailusta sekä Etelä-Amerikasta!

 8. Joni Niemi (varmistettu kirjoittaja)

  Hyvä kirja, kiva lukea ja sopivan mittainen. Etelä-Amerikasta on välillä vaikeaa löytää sopivaa suomalaista luettavaa. Jos sellainen kiinnostaa niin tässä olis hyvä!

 9. Pekka Hietaniemi (varmistettu kirjoittaja)

  En seurannut tarkoin Tuijan reissun päältä kirjoittamaa blogia, koska aavistin, että kirja varmaankin on tulossa. Sitten kun sain kirjan hyppysiini, oli suuri nautinto sitä lukea. Se on avartava tietopläjäys tuosta kaukaisesta maanosasta, kieli ihan huippua, sanataidetta hienolla huumorilla höystettynä jne.
  Piti vaan vähän pidätellä, ettei liian äkkiä oltaisi viimeisellä sivulla.
  Kiitos Tuija!

 10. Janne (varmistettu kirjoittaja)

  Hyvä lukukokemus, tuli luettua kirja tarkkaan lopun varusteluetteloihin saakka. Mukavan monipuolista aiheiden käsittelyä, teksti soljui sujuvasti seikkailukokemusten, kiinnostavien tiedonjyvästen ja samastuttavien parisuhdehavaintojen ryydittämänä, lyhyempinä annoksina tai kerralla ahmien. Lämmin suositus!

 11. Markku Iloniemi (varmistettu kirjoittaja)

  En juurikaan harrasta kirjojen lukemista, tämän aloitettuani en saada lopetettua lukemista, niin mielenkiintoista ja hyvää kerrontaa oli.

 12. Jari Juhannusvuori (varmistettu kirjoittaja)

  Hyvä kirja ja sopivan mittainen. Kerronta sujuvaa ja mukaansa tempaavaa. Vahva suositus jatkolle.

 13. Raija Komppula (varmistettu kirjoittaja)

  Hieno matkakirja! Leppoisaan ja rehelliseen tyyliin kirjoitettu. Itse en ikimaailmassa lähtisi polkemaan yli viikon reissua, mutta ei tarvitse olla bikeri jotta tästä kirjasta pitäisi. Hienosti kuvattua maisemaa, ihmisiä, arkielämää, ja sopivassa määrin faktoja ja historiaa. Lämpimästi suosittelen kenelle tahansa matkailusta kiinnostuneelle.

 14. Kapu (varmistettu kirjoittaja)

  Tarina imaisi matkaan mukaan. Huikea reissu ja hyvin kerrottua tarinaa.

 15. Timo Lötjönen (varmistettu kirjoittaja)

  Tuija on kirjoittanut upean matkakirjan pyöräseikkailusta Etelä-Amerikan halki. Kirja kuvaa realistisesti matkaajien henkilökohtaisia tuntemuksia (psyykkisiä ja fyysisiä), eri maiden ilmaston ja ympäristön eroja sekä yhteiskunnallisia oloja. Kirjan eri tasot ovat tasapainossa ja lomittuvat sujuvaksi ja eläväksi kokonaisuudeksi. Hieno lukukokemus. Suosittelen!

 16. Satu Luiro (varmistettu kirjoittaja)

  Kuin olisi itse ollut matkalla mukana! Hienosti kirjoitettu kirja, joka vaalii parhaiden matkakirjojen perinteitä: elämänmakua, upeita kohtaamisia, havaintoja ei-niin-tutusta mantereesta ja kuvauksia matkanteon onnesta ja haasteista. Kaikille pyörämatkailijoille myös erinomainen opas ja tietopaketti. Vahva suositus!

 17. Tapani

  Mielenkiintoinen kirja.
  Tuntui kuin itsekkin olisi ollut mukana polkemassa. Tosin en olisi jaksanuf polkea tosi pitkiä ylämäkiä. Enkä uskaltanut ajsa edeS alamäkiä. Sodankyläs viisikymmentä vuotta sitten poljin valamarssilla marssilla. Mutta tasaista andeihin verrattuna.
  Hitaassa matkailussa kuten tässä näkee ja kokee parhaiten ympäristön ja elämän Lisäksi ja ennenkaikkea taito kertoa siitä muille. Lukeminen oli nautinnollista.

 18. Venla V (varmistettu kirjoittaja)

  Olipa loistava lukukokemus! Pyöräilymatkailun ihanuudesta kerrottiin rehellisesti yhdistäen se taitavasti kertomuksiin maista ja näiden asukkaista, tavoista, kulttuurista ja historiasta.
  Oma pisin pyörämatkamme on tähän mennessä ollut kaksi ja puoli viikkoa, ensi kesänä teemme kuukauden matkan (mukana kaksi jo itse pyöräilevää lasta). Kirja antoi paljon hyviä ajatuksia joita voimme kesän reissulla toteuttaa. Kiitos lukukokemuksesta!

Lisää arvio

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *