Katson Kesänkitunturin huippua Ylläksen Äkäslompolossa, mutta ajatukseni ovat kolumbialaisella kadulla, jossa salsan rytmit sekoittuvat mopojen pärinään ja katukauppiaiden huuteluun. Yhdistelmä ei ole helppo, sillä ero Lapin hiljaisuuden ja äänekkään Kolumbian välillä on melkoinen. Toisaalta yhdistelmä on oivallinen: minulla on täydellinen kirjoitusrauha.

Katselen valokuvia pienestä perulaisesta vuoristokylästä, jossa lapset seisovat rivissä koulun aamunavauksessa ja juon pillillä mate-juomaa kuksasta. Kun ajatus jumittaa, hyppään maastopyörän selkään, käyn polkemassa Kukastunturin huipulla, jossa törmään porotokkaan. Mieleen nousevat alpakat Andien rinteillä. Pyörälenkin päätteeksi pulahdan Äkäslompolon raikkaaseen veteen.

Lounastauolla ja iltaisin luen, sillä lukeminen ruokkii kirjoittamista. Kuljen Sami Sillanpään mukana Kongo-joella, hyppään Che Guevaran moottoripyörän kyytiin, matkustan Paul Theroux`n kanssa junalla ja opettelen juomaan matea Johanna Pohjolan opastuksella.

Kirjoitusretriittini tuottaa tulosta. Kirjani ensimmäinen käsikirjoitusversio alkaa olla valmis. Kirjan, jossa kerron polkupyöräseikkailustamme halki Etelä-Amerikan. Pääset kirjan mukana nojatuolimatkalle maanosaan, josta ainakin itse tiesin etukäteen hävettävän vähän.

Jännittää, millaista palautetta kustannustoimittajani Maaria Kirjapajalta minulle antaa. Samalla odotan hänen kommenttejaan innolla, jotta pääsen työstämään tekstiä julkaisukelpoiseen kuntoon. Kirjan kirjoittaminen on pitkään ollut minulle haave ja nyt se on muuttunut haasteeksi, jonka olen ottanut ilolla ja innostuksella vastaan.

Kirjan nimeäkin olen miettinyt monesta näkökulmasta. Kun se kerran kirjan kanteen laitetaan, sitä ei voi enää muuttaa, joten perusteellinen pohdinta on tarpeen. Tekisi mieli kiljaista se jo ilmoille, mutta en valitettavasti voi sitä vielä julkaista.

Mutta kerron sen myöhemmin syksyllä heti kun voin! Jos et vielä ole tilannut uutiskirjettäni, tee se heti, jotta kuulet ensimmäisten joukossa kuinka kirjaprojektini etenee ja milloin kirja on ennakkotilattavissa.

Tilaa uutiskirjeeni suoraan sähköpostiisi ja kuulet ensimmäisten joukossa, kun kirja on ennakkotilattavissa tältä verkkosivulta!