Kun täytin neljäkymmentä, minulla oli unelma. Päätin kaksi asiaa.

Ennen kuin täyttäisin viisikymmentä, olisin ajanut pyörällä Etelä-Amerikan halki ja kirjoittanut kirjan.

Unelmista tulee totta vain tekemällä.

Neljä viisi vuotta sitten ripustin olohuoneen seinälle Etelä-Amerikan kartan. Yli 17 000 pyöräilykilometriä myöhemmin katselen tuota samaista karttaa ja seuraan katseellani reittiä, jonka olemme polkeneet. 

Viime syksynä, kun jouduimme pitämään pakollisen pyöräilytauon, lähestyin useita suomalaisia kustantamoja kirjaidean kanssa. Tammikuuhun mennessä olin saanut vain yhden vastauksen: ”kiinnostavaa, mutta ei sovi kustannusohjelmaamme”.

Kirjoitin kirjaideastani uuden version ja lähetin sen vielä muutamalle uudelle kustantamolle. Sitten alkoi tapahtua. Huhtikuussa allekirjoitin kustannussopimuksen Kirjapajan kanssa. Kiljuin riemusta, kun Suomeen palattuamme tapasin kustannustoimittajani, sillä hänkin on innokas pyöräilijä.  

Elokuussa 2023 täytän 50 vuotta.

Vain toinen unelmistani on toteutunut. Toinen on ns. tekemistä vaille valmis. Elokuuhun mennessä se ei valmistu, mutta toivottavasti ennen kuin täytän 51 vuotta, voin signeerata sinullekin omistuskirjoituksen kirjaan, jonka kautta pääset tutustumaan tangon takaa eteläamerikkalaiseen elämänmenoon Karibianmeren rannalta Amazonin latvavesille, Andien vuoriston pikkukyliin ja Patagonian tuimiin tuuliin blogikirjoituksiani syvemmin.

Monta tarinaa on jäänyt kertomatta!

Tilaa uutiskirjeeni suoraan sähköpostiisi ja kuulet ensimmäisten joukossa, kun kirja on ennakkotilattavissa tältä verkkosivulta!

Blogi vaikenee hetkeksi, mutta pysy matkassani Instagramissa ja Facebookissa, joissa kerron kirjoitusprosessin etenemisestä, elämästä Lapissa sekä tulevista seikkailuistani!